Taormina

Taormina is een van de meest bekende toeristische plekken op Sicilië. De plaats ligt in het noord oosten van het eiland in de regio Messina. Taormina is zo populair door haar prachtige ligging aan de Ionische zee, de mooi gebouwde stad en de diverse historische monumenten.

Uitzicht vanuit Taormina op zee

De stad ligt op een heuvelrug op zo’n 206 meter boven zee. Vanuit de stad kijk je uit op de zee, de mooie omliggende groene natuur en de Etna vulkaan.

Bezienswaardigheden in Taormina

In Taormina kun je eenvoudig een hele dag doorbrengen. Begin de dag met het ontdekken van de stad en haar prachtige bezienswaardigheden. niet enkel de kerken, maar ook het uitzicht en de gebouwen zijn een lust voor het oog. Je kunt de dag afsluiten met een middag genieten van de zon, de zee en het prachtige uitzicht bij Isola Bella.

  • Duomo di San Nicola
  • Teatro antico
  • Villa Comunale
  • Isola Bella
  • San Giuseppe kerk (zie onderstaande foto)

San Giuseppe kerk in Taormina

Sinds 2006 staat Taormina, samen met Isola Bella, bijgeschreven op de UNESCO lijst met genomineerde plaatsen.

De stad is ook decor geweest voor diverse films. Dit waren voornamelijk Italiaanse films. De bekendste film die hier opgenomen is, is “The Gotdfather: Part lll”.

Geschiedenis Taormina

Taormina is in 358 v.Chr. ontstaan en heette destijds Tauromenion. De plaats is gesticht door Griekse vluchtelingen die uit Naxos kwamen. Zo werd de stad een typische Griekse kolonie, te herkennen aan o.a. het theater. Later kwamen de Romeinen die alles restaureerden.

Na de val van Constantinopel werd de stad Siracusa minder belangrijk, waardoor Taormina de nieuwe hoofdstad van de oostzijde van Sicilië werd. Van de 9de t/m de 11ste eeuw waren de Arabieren op het eiland. Zij bezetten Taormina en vernielden grote delen van de stad.

De Normanen die hierna kwamen herstelden de stad weer en brachten het Christelijke geloof terug. Zo bouwden zij vele kloosters.

Events in Taormina

De stad is tevens het podium voor diverse evenementen waaronder het jaarlijkse film festival: Taormina Film Fest. In oktober staat kunst centraal op “Taormina Arte”. Voor dit event wordt half juni een uitreiking gehouden voor de Internationale Journalisten Award in het Teatro Greco. Het bekendste event is de G7 top die hier samen gekomen is op 26 en 27 mei 2017.

Bereikbaarheid Taormina

De stad is goed bereikbaar via de autosnelweg, de A18, die van Messina naar Catania gaat. Echter moet je er wel rekening mee houden dat je tol moet betalen wanneer je over de autosnelweg rijdt. Wil je niet over de snelweg rijden, dan kun je de provinciale weg (Strada statale) 114 nemen tussen Orientale Sicula Messina en Siracusa.

Daarnaast is er een treinstation vlakbij genaamd Taormina-Giardini, waar je met de trein vanuit Messina en Catania kunt komen. Er is een kabelbaan van Mazzarò-Taormina (onder de stad, vlakbij Isola Bella) naar het centrum van de stad.

Nieuws

Stromboli vulkaan plots uitgebarsten

Stromboli | Op woensdagmiddag 3 juli barste de Stromboli vulkaan plotseling uit. …

Etna vulkaan opnieuw uitgebarsten

Etna Zuid | Op donderdag 30 mei 2019 is de Etna vulkaan …

3 Op Reis op bezoek bij de Etna vulkaan

Etna Nord | Afgelopen zomer was 3 Op Reis op bezoek in …

Meer nieuws