Linguaglossa

Linguaglossa ligt aan de noordoostzijde van de Etna op 550 meter hoogte. De gemeente bevindt zich in het “Parco dell’ Etna” en strekt zich uit tot op de vulkaan.

Piano Provenzana

Vanuit het centrum van Linguaglossa kun je via de straat “Mareneve” richting Piano Provenzana rijden. Hier vind je diverse souvenirswinkeltjes, is een skilift en kun je verschillende Etna excursies ondernemen, waaronder een excursie naar de top van de Etna. Piano Provenzana ligt op een hoogte van 1800 meter.

Wanneer je van Linguaglossa naar Piano Provenzana rijdt, kom je door het pijnboombos ‘Ragabo’. Onderweg kom je langs Rifugio Ragabo waar je lekker kunt lunchen. Het is ongeveer 19 km rijden naar Piano Provenzana, waar je zo’n 30 minuten over doet.

Over Linguaglossa

De belangrijkste straten van Linguaglossa hebben geen asfalt zoals wij in Nederland kennen, maar zijn bestraat met echte lava stenen, zoals de gewoonte is in de plaatsen rondom de Etna.

Centrum Linguaglossa

Het dorp telde vroeger 18 kerken. Een aantal hiervan zijn verdwenen, echter zijn er nog altijd maar liefst 11 kerken in het dorp aanwezig.

Wanneer je door het dorp wandelt, kom je diverse prachtige muurschilderingen tegen. Er zijn diverse barretjes waar je terecht kunt voor een espresso of cappuccino, een lekker ijsje of een arancino (gefrituurde risotto kegel) of pizzapunt.

Typische lokale producten uit Linguaglossa zijn wijn en de salsiccia met wilde venkel.

De naam Linguaglossa komt uit de 17de eeuw van een lavatong die het dorp bereikte.

Afstanden vanaf Linguaglossa

  • Piano Provenzana: 19 km
  • Taormina: 29 km
  • Catania: 47 km
  • Messina: 70 km

 

Nieuws

Stromboli vulkaan plots uitgebarsten

Stromboli | Op woensdagmiddag 3 juli barste de Stromboli vulkaan plotseling uit. …

Etna vulkaan opnieuw uitgebarsten

Etna Zuid | Op donderdag 30 mei 2019 is de Etna vulkaan …

3 Op Reis op bezoek bij de Etna vulkaan

Etna Nord | Afgelopen zomer was 3 Op Reis op bezoek in …

Meer nieuws