Castiglione di Sicilia

Castiglione di Sicilia ligt op een grote rots aan de noordzijde van de Etna. Het is een van de weinige Middeleeuwse dorpen rond de Etna die bewaard gebleven is. Het kasteel van Castiglione had een belangrijke rol in de geschiedenis van Sicilië.

De naam van het dorp is afgeleid van het Latijnse ‘Castrum Leonis’ (Lion Castle). Dit kasteel domineert nog altijd op de hoogste rots van de stad. De stad is rond 496 voor Christus gesticht, toen de bewoners van Naxos hier naartoe vluchten toen hun stad verwoest was. Momenteel telt het dorp zo’n 3700 inwoners.

Castiglione di Sicilia

De beschermheilige van de stad is de Madonna della Catena. Op de eerste zondag in mei wordt zij geëerd. Dit is dan ook een feestdag in het dorp.

Byzantijnse Cuba

Vlakbij Castiglione di Sicilia ligt Santa Domenica, een van de belangrijkste Byzantijnse Cuba’s van Sicilië. Sinds 1990 is deze Cuba een nationaal monument. Ooit was de binnenkant van de koepelkerk vol met fresco, maar helaas zijn deze verloren gegaan. De Byzantijnse Cuba nog altijd een bezoek waard. Het is een unieke bezienswaardigheid!

Byzantijnse kerk Castiglione di Sicilia

Wil je deze koepelkerk zien? Je kunt dan ook de Alcantara tour doen met Etna quad. Je gaat dan een halve of hele dag op pad per quad en bezoekt o.a. deze kerk!

Castel Leone

Een andere bezienswaardigheid van Castiglione is het kasteel genaamd: “Castel Leone”. Dit kasteel is op de rots gebouwd. De toren van het kasteel is gemaakt van zandsteen. De toren is ongeveer 6 meter hoog en heeft een doorsnede van 3 meter. Het kasteel is in tussen de 12de en 14de eeuw gebouwd en domineert de Alcantara vallei. Het kasteel is elke dag te bezoeken.

Afstanden vanaf Castiglione di Sicilia

  • Catania 50 km
  • Messina 60 km

 

Foto's

Nieuws

Stromboli vulkaan plots uitgebarsten

Stromboli | Op woensdagmiddag 3 juli barste de Stromboli vulkaan plotseling uit. …

Etna vulkaan opnieuw uitgebarsten

Etna Zuid | Op donderdag 30 mei 2019 is de Etna vulkaan …

3 Op Reis op bezoek bij de Etna vulkaan

Etna Nord | Afgelopen zomer was 3 Op Reis op bezoek in …

Meer nieuws