Trekking Etna top krater | Full day

 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Dagelijks
Duur tour:
Full day
Kosten:
€ 85,- p.p. (kinderen 5-12 jaar € 64,00)
Excursie aanvragen

Wat zie je tijdens de excursie:

Deze trekking begint vanaf Piano Provenzana, aan de noordzijde van de Etna vulkaan. Vanaf hier rijd je met een 4×4 terreinwagen omhoog richting de top krater van de Etna naar een hoogte van 2965 meter. Je rijdt over gestolde lava en langs de gestolde lava van verschillende uitbarstingen. Ook kom je langs oude kraters met de terreinwagen.

De terreinwagen zet je af op een hoogte van 2965 meter en vanaf daar begint dan de wandeling naar de top krater van de Etna vulkaan. Deze wandeling maak je onder begeleiding van opgeleiden vulkaangidsen. Zij zullen je tijdens de trekking ook diverse dingen over de Etna vulkaan en haar uitbarstingen vertellen.

Wandelpad naar de Etna top krater

Samen met de vulkaangids loop je naar de top van de vulkaan. Deze tocht is 2,2 km en redelijk stijl. Afhankelijk van de groep doe je hier ongeveer 1 tot 1,5 uur over. Eenmaal op de top heb je tijd om van het uitzicht te genieten en om een paar foto’s te maken. Je zult niet enorm lang boven zijn, omdat dat niet kan met de zwavelgeur.

Na het bereiken van de top, ga je te voet terug naar beneden (6/7 km). Hier doe je ongeveer 2,5 uur over. Je loopt over heel fijne lavasteentjes  waar je dus als het ware over naar beneden glijdt. Je komt weer uit op Piano Provenzana waar de tour eindigt.

Gidsen & talen

De wandeling wordt begeleid door opgeleide vulkaangidsen. Deze gidsen spreken Italiaans, Engels en/of Frans en zullen je tijdens de wandeling het een en ander over de vulkaan en kraters vertellen.

Wandeling specificaties

 • Lengte: 2,2 km omhoog + 6/7 km naar beneden
 • Duur: 1,5 uur omhoog + 2,5 uur naar beneden
 • Hoogte startpunt: 2965 meter
 • Hoogste punt: 3300 meter
 • Hoogteverschil: 335 meter + afdaling terug naar 1800 meter
 • Moeilijkheidsgraad: Moeilijk (i.v.m. duur)

De wandeling start dagelijks op reservering. Let op dat deze wandeling erg snel vol zit, het is dus aan te raden om deze ruim vooruit te boeken. Meestal vertrekt de wandeling in de ochtend rond 10.00 uur. Je moet echter altijd een half uur van te voren aanwezig zijn om kennis te maken met de vulkaangids. Daarnaast wordt ook je uitrusting gecontroleerd. Voor deze wandeling zijn goede loopschoenen verplicht. Ook dien je een (wind)jack mee te nemen.

Je kunt de auto op Piano Provenzana parkeren. Dit is betaald parkeren. Een parkeerwachter rijdt hier rond.

Wanneer mogelijk

Door politieke omstandigheden, zijn excursies via Etna Nord momenteel niet mogelijk. De weg naar de hoofdkrater aan de noordzijde van Etna is gesloten. Wij hopen eind juni 2019 meer te weten of het deze zomer nog mogelijk gaat zijn. Zodra er meer duidelijkheid is of de weg open gaat en welk bedrijf de excursies mag organiseren, zal deze excursie geüpdatet worden. Zowel qua inhoud, prijs als beschikbaarheid.

Wil je sowieso naar de top van de Etna vulkaan, dan is dit enkel mogelijk via de excursie via Etna zuid, met de kabelbaan. Aangezien dit momenteel de enige optie is, zit deze excursie nu extra snel vol!

Vereisten

Het is verplicht om tijdens de wandeling goede wandelschoenen te dragen. Deze zijn eventueel ook te huur via de vulkaangidsen. Daarnaast dien je laagjes kleding te dragen en een jas (is ook te huur) mee te nemen. Het weer kan namelijk snel veranderen in de bergen. Ook dien je minimaal 1,5 L water mee te nemen.

Let op dat deze wandeling wel enige training vereist. Je moet wel fit zijn om deze wandeling te kunnen doen. Ben je hier niet zeker van? Kies dan voor de wandeling naar de Top van de Etna vulkaan waarbij je zowel heen, als terug, met de 4×4 terreinwagen gaat.

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Frans
 • Italiaans
€ 85,00 p.p.
Trekking Etna top krater | Full day

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

+31623370594
anniek@etnasicilie.be

ANVR

Gecertificeerd reisleider