Trekking Etna sunset | 3 uur

 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Dagelijks
Duur tour:
3 uur
Kosten:
€ 75,- p.p. (kinderen 5-12 jaar € 57,00)
Excursie aanvragen

Wat zie je tijdens de excursie:

Deze trekking begint vanaf Piano Provenzana, aan de noordzijde van de Etna vulkaan om de Etna sunset te bewonderen. Vanaf hier rijd je met een 4×4 terreinwagen omhoog richting de top krater van de Etna naar een hoogte van 2965 meter. Je rijdt over gestolde lava en langs de gestolde lava van verschillende uitbarstingen. Ook kom je langs oude kraters met de terreinwagen.

De wagen zet je af op een hoogte van 2965 meter. Vanaf hier loop je naar het uitzichtpunt ‘Punta Lucia’. Vanaf dit punt op de Etna vulkaan wacht je tot de zonsondergang. Je hebt uitzicht op vele oude gestolde lavastromen én met helder weer op de Eolische eilanden. Achter je is de actieve hoofdkrater van de Etna vulkaan.

Etna sunset trekking wandeling

Na de zonsondergang loop je weer terug naar het punt waar de terreinwagen je uitgezet heeft en rijd je terug naar Piano Provenzana.

Gidsen & talen

De wandeling wordt begeleid door opgeleide vulkaangidsen. Deze gidsen spreken Italiaans, Engels en/of Frans en zullen je tijdens de wandeling het een en ander over de vulkaan en kraters vertellen.

Wandeling specificaties

 • Lengte: 2,4 km totaal
 • Duur: 2,5 uur
 • Hoogte startpunt: 2965 meter
 • Hoogste punt: 3039 meter
 • Hoogteverschil: 74 meter
 • Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Anniek & Alessandro bij Etna sunset

De Etna sunset wandeling start dagelijks om 18.30 uur op reservering. Je moet echter altijd een half uur van te voren aanwezig zijn om kennis te maken met de vulkaangids. Daarnaast wordt ook je uitrusting gecontroleerd. Voor deze wandeling zijn goede loopschoenen verplicht. Ook dien je een (wind)jack mee te nemen.

Je kunt de auto op Piano Provenzana parkeren. Dit is betaald parkeren. Een parkeerwachter rijdt hier rond.

Vereisten

Het is verplicht om tijdens de wandeling goede wandelschoenen te dragen. Deze zijn eventueel ook te huur via de vulkaangidsen. Daarnaast dien je laagjes kleding te dragen en een jas (is ook te huur) mee te nemen. Het weer kan namelijk snel veranderen in de bergen. Ook dien je minimaal 1,5 L water mee te nemen.

Wanneer mogelijk?

Door politieke omstandigheden, zijn excursies via Etna Nord momenteel niet mogelijk. De weg naar de hoofdkrater aan de noordzijde van Etna is gesloten. Wij hopen eind juni 2019 meer te weten of het deze zomer nog mogelijk gaat zijn. Zodra er meer duidelijkheid is of de weg open gaat en welk bedrijf de excursies mag organiseren, zal deze excursie geüpdatet worden. Zowel qua inhoud, prijs als beschikbaarheid.

De sunset tour zal enkel plaatsvinden wanneer er voldoende aanvragen zijn, omdat deze plaatsvindt buiten de gezette tourtijden. Heb jij interesse, stuur dan gewoon een aanvraag. Zodra ik meer weet, houd ik ook jou op de hoogte!

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Frans
 • Italiaans
€ 75,00 p.p.
Trekking Etna sunset | 3 uur

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

+31623370594
anniek@etnasicilie.be

ANVR

Gecertificeerd reisleider