Etna quad tour | halve dag

5 / 5bekijk alle beoordelingen
  • 100% tevredenheid garantie
  • Dé Sicilië specialist
  • Géén vooruitbetaling
Start tour:
dagelijks op reservering om 09.30 uur en 14.30 uur
Duur tour:
halve dag (ongeveer 3,5 uur)
Kosten:
€ 140,00 per quad (max 2 personen per quad)
Excursie aanvragen

Wat zie je tijdens de excursie:

Dit is de meest geboekte quad tour. Deze tour start op een hoogte van 1400 meter door het Ragabo dennenbos.

Je rijdt via oude bergpadjes waar ze vroeger nog met muilezels liepen naar een uitzichtpunt boven op de lava van de uitbarsting van 1923. Met goed weer heb je hier een fantastisch uitzicht op de zee en zelfs Calabria.

Quad tour Etna vulkaan Sicilië

Tijdens de tour rij je naar lavagrotten en ga je deze te voet ontdekken. De gids zal je het een en ander over de grotten vertellen. Je komt uiteindelijk op een hoogte van ongeveer 1800 meter waar je de lava ziet van de uitbarsting van 2002.

Gidsen & talen

De tour wordt begeleid door ervaren gidsen. Zij spreken Italiaans en Engels en zullen je tijdens de tour het een en ander vertellen over de omgeving.

De quads

De tour wordt gereden op 4×4 Polaris quads. Dit zijn automatische quads. De organisatie zorgt daarnaast ook voor een helm. De tours worden gegeven met respect voor de natuur én met in acht name van de grootst mogelijke veiligheid.

Rijden over lava met quad tour Etna

Kleding advies

Neem altijd een jasje mee. Het kan soms wat frisser zijn wanneer je op de quad rijdt. Daarnaast is het advies om dichte schoenen te dragen. Dit kunnen goede sportschoenen zijn, of bergschoenen. Neem ook een (zonne)bril mee. Dit voorkomt dat je opwaait stof van andere quads in je ogen krijgt. Wil je onderweg dingen meenemen, zorg dan dat je een rugzak(je) meeneemt.

Vereisten

Voor het rijden van een quad is een minimale leeftijd van 18 jaar en het B-rijbewijs vereist. Kinderen kunnen achterop als passagier. Het advies voor kinderen is een minimale leeftijd van 6 jaar.

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

  • Engels
  • Italiaans

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling
5,0 / 5
Beoordelingsoverzicht
De excursie
5,0 / 5
Service Etna Sicilië
5,0 / 5
Prijs/kwaliteit
5,0 / 5
“Geweldige ervaring! Deze manier van de Etna te ervaren”

Via de site het contactformulier ingevuld en tevens ook berichtje via app gestuurd Vrijwel gelijk contact met Anniek. Heel duidelijk en vrijblijvend aanvullende informatie over de Etna met quad-excursie gekregen, daarna via mail verder geregeld. Wij hebben zelfs toen we al in Sicilië waren, de excursie kunnen vervroegen naar een dag eerder. Zo relax en zo fijn, hoe Anniek je helpt en met je mee denkt. Op de dag zelf ging ook alles heel vlot en ongedwongen. We waren met zijn vieren, dus was soort privé tour. We kregen eerst uitleg en veiligheid over de quad en de tour en toen op pad. Vet gaaf om op de quad zo een terrein te bereiden, op een vulkaan!!! Geweldig om dit te ervaren, dit kun je niet omschrijven....dit moet je gewoon meemaken!!!! Heel veel mooie plekjes gezien en veel geleerd, antwoorden gekregen op onze vragen en lol gehad. Ik heb deze excursie met mijn 2 zussen en broer gemaakt. Maar ik ga dit zeker met mijn gezin ook eens doen. De excursie was in mei en het was behoorlijk koud, onze warme jassen en de sjaals waren echt een must.;) Anniek en Alexandro hartelijk bedankt voor deze geweldige ervaring!

3 juni 2019 – Angelique uit Nederland
“Contact met Anniek ging zeer gemakkelijk via de app, binnen een kwartier alles geregeld.”

Bij aankomst bij Sicilië quad in een leuk restaurant een goed en ongedwongen ontvangst. Helmen en quads verdeelt en de tocht begon na een korte uitleg hoe de quad werkt. Alexandro liet ons mooie stukken van de Etna zien met genoeg rustpozen. Veel mooie foto’s kunnen maken. Een aanrader om zo op een leuke sensationele manier een stuk geschiedenis mee naar huis te nemen. Zeer tevreden over de halve dag tour. Anniek bedankt voor het regelen.

29 augustus 2018 – Gijsbert uit Nederland
“Etna bezoeken op een gave manier”

Heerlijk op vakantie op het mooie eiland Sicilië en daar hoort natuurlijk een bezoek aan de Etna bij. Anniek van Etna Sicilië heb ik een whatsapp berichtje gestuurd en ik kreeg binnen 3 minuten (!!) al antwoord. Ze nam echt de moeite alle onduidelijkheden weg te nemen. De quad tour was echt een belevenis. Het is alleen al leuk om op een quad rond te rijden over de hobbelige weggetjes, laat staan het prachtige uitzicht. Met nog twee andere quads hebben we de Etna bezocht en de reisleider vertelde in het Engels en Frans wat er allemaal te zien was. Je kon altijd vragen aan hem stellen. Na de Etna tour ben je behoorlijk vies van het stof, een bril, sportschoenen en een jasje zijn wel handig. Echt een aanrader om de Etna te bezoeken per quad als je een beetje van sensatie houdt!

2 augustus 2018 – Linda uit Nederland
€ 140,- per quad (2 pers.)
Etna quad tour | halve dag

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

+31623370594
anniek@etnasicilie.be

ANVR

Gecertificeerd reisleider