Kabelbaan Etna Zuid

De kabelbaan Etna zuid, aan de zuidzijde van de Etna, is een van de meest bekende trekpleisters van de vulkaan. Vele toeristen komen hier jaarlijks naartoe om met deze kabelbaan richting de top van de Etna te gaan.

Boek hier de excursie naar de top krater met de kabelbaan

Kabelbaan naar de top van de Etna vulkaan

De kabelbaan, in combinatie met off-road bussen, is de enige optie om aan de zuidzijde naar de top van de vulkaan te komen, zonder zelf het hele stuk te hoeven lopen. De kabelbaan start op een hoogte van 1923 meter, bij Rifugio Sapienza. In slechts enkele minuten ben je op een hoogte van 2500 meter.

Vanaf hier stap je over in speciale off-road bussen, die je naar 3000 meter hoogte brengen op de Etna vulkaan. Vanuit hier heb je een prachtig panoramische uitzicht op verschillende oude kraters en lavastromen en kun je zelfs tot aan zee kijken.

Wil je naar de top van de vulkaan, dan dien je een excursie te boeken met een echte vulkaangids. Het is niet toegestaan op eigen gelegenheid naar de top te wandelen.

Kabelbaan Etna Sud - Nicolosi

Verwacht geen lava van dichtbij te zien, ook niet met een uitbarsting. Het is namelijk te gevaarlijk om daar dichtbij in de buurt te komen. Als de vulkaan geen uitbarsting heeft, zie je wel rook uit de hoofdkrater komen. Hieraan zie je dat de vulkaan actief is.

Kosten kabelbaan Etna*

Kabelbaan Etna zuid
Je kunt met de kabelbaan de Etna op. Deze kabelbaan is enkel aan de zuidzijde van de Etna. De kabelbaan brengt je naar een hoogte van 2500 meter. De tocht met de kabelbaan kost € 30,00 p.p.

Kabelbaan + offroad bussen
Wil je naar 3000 meter hoogte, dan kost dit € 64,00 p.p.. Je gaat dan het eerste stuk met de kabelbaan en daarna met de off-road bussen.

Je kunt natuurlijk ook lopend naar 3000 meter gaan wanneer je uit de kabelbaan stapt. Je moet dan nog ongeveer 1,5 uur omhoog lopen.

Kabelbaan naar de top van de Etna
Wil je naar de hoofdkrater van de Etna vulkaan, dan kost dit € 85,00 p.p. Dit kan en mag enkel onder begeleiding van een gediplomeerde vulkaangids. Je kunt deze excursie direct bij ons boeken, bekijk hem hier (let op: vol=vol!):

Excursie Etna top krater met de kabelbaan

Je kung zowel aan de zuidzijde van de Etna als aan de noordzijde van de Etna naar de top van de vulkaan. Aan de zuidzijde ga je omhoog met de kabelbaan en dan met de off-road bussen en aan de noordzijde ga je enkel omhoog met de off-road bussen.

Het verschil tussen de noord- en zuidzijde van de Etna? De noordzijde is veel robuuster en natuurlijker én daarnaast een stuk minder toeristisch! De zuidzijde is enorm toeristisch en door de kabelbaan bekender. Helaas is het door politieke perikelen momenteel (april/mei 2019) enkel mogelijk om via Etna zuid naar de top krater te gaan.

Alternatieven kabelbaan Etna Sud

Wil je naar de top van de Etna vulkaan, maar minder geld uitgeven? Dan kun je natuurlijk zelf naar de top lopen. Echter zul je wel altijd een vulkaangids moeten boeken voor het laatste stuk naar de top. Je mag namelijk enkel onder begeleiding van een professionele vulkaangids naar de top van de Etna vulkaan.

Wandeling top Etna vulkaan

Een gids kent het terrein en de vulkaan, wat de wandeling een stuk veiliger maakt. En daarnaast kan hij je ook nog eens het een en ander over de vulkaan uitleggen!

Ook aan de andere zijde van de Etna vulkaan kun je naar de top toe. Vanuit hier (Etna Nord, Piano Provenzana) worden zowel wandeltochten als jeeptochten naar de top georganiseerd.

Door politieke perikelen is het momenteel niet mogelijk om de excursie naar de topkrater via Etna Nord te doen (april/mei 2019). Dit betekent dat de excursies via Etna Zuid momenteel extra veel geboekt worden. Boek dus ruim op tijd! Je kunt jouw excursie naar de Etna top krater hier boeken

Kabelbaan Etna Zuid boven de Silvestri kraters

Adres kabelbaan Etna Zuid

Parco dell’Etna
Piazzale Rifugio Sapienza
95030 Nicolosi (CT)

* Wij vermelden de prijzen die op dit moment bij ons bekend zijn. 

Nieuws

Stromboli vulkaan plots uitgebarsten

Stromboli | Op woensdagmiddag 3 juli barste de Stromboli vulkaan plotseling uit. …

Etna vulkaan opnieuw uitgebarsten

Etna Zuid | Op donderdag 30 mei 2019 is de Etna vulkaan …

3 Op Reis op bezoek bij de Etna vulkaan

Etna Nord | Afgelopen zomer was 3 Op Reis op bezoek in …

Meer nieuws